Відкритий лист: Президенте Байден, саме так ви можете зберегти свою спадщину, підтримавши Україну

Deutsch English Español Français Italiano

Шановний пане Президенте!

Ми наважуємося знову до Вас звертатися в той час, коли російська армія й далі завдає ударів ракетами і безпілотниками по українських містах, несучи цивільному населенню смерть і руїну, а багато українських солдатів і далі є вразливими до атак жахливих КАБів, ми беремо на себе сміливість звернутися до вас.

Ми цілком розуміємо те, що, будучи Президентом єдиної в Західній коаліції країни, здатної дати значущу й переконливу відповідь на будь-який зухвалий прорив московського режиму, Ви від початку війни виявляли обережність, прагнучи уникнути будь-якого сценарію, що міг би призвести до ескалації.

За кілька місяців виповниться три роки відтоді, як розгорнулося широкомасштабне російське вторгнення на українську територію; і нам тепер здається очевидним, що як з військових, так і з політичних міркувань цей найгірший сценарій вже, імовірніше за все, не принесе жодної переваги московському керівництву. Ба навпаки.

Що ж до питання майбутнього Росії після її поразки в Україні, то її нинішня структура влади сумнівів майже не залишає: владна вертикаль силовиків реорганізується навколо тих складників політико-мафіозної системи, які першими зрозуміли, що їм, аби зберегти те, що ще можна зберегти, варто покласти край експериментові Путіна.

Утім ми вважаємо, великий ризик ескалації все ще існує, але він перемістився до Азії. Подібно до того, як Мао, перш ніж розпочати свій Великий похід, діждався, поки Гоміньдан виснажить себе в боротьбі з японськими військами, Сі Цзіньпін терпляче чекає занепаду російського військового апарату.

Отож, з цього погляду, будь-яка баріння Заходу може лише відстрочити неминучу поразку Росії та водночас посилити імперіалістичні заміри Китайської Народної Республіки не лише щодо Тайваню та Філіппін, а й щодо російського Далекого Сходу, зокрема територій Зовнішньої Маньчжурії, анексованих Росією у XIX столітті, які є ключем до виходу до Японського моря.

З оцих причин ми вважаємо, що спадщина того лідера, яким Ви себе виявили після російського вторгнення 24 лютого 2022 року, була б заплямована, якби в останні місяці свого президентства Ви не активізуєте західну коаліцію, підтримавши такі заходи:

● скасування обмежень щодо застосування українською армією західної зброї для нейтралізації військових та логістичних цілей на території Росії;

● постачання, в тому числі за фінансової підтримки інших країн коаліції «Рамштайн», 300 танків «Абрамс» та 1000 знятих з озброєння бойових машин піхоти «Бредлі»;

● створення в рамках НАТО, на взірець Cocom часів холодної війни, структури, відповідальної за контроль над експортом озброєнь та подвійних технологій до Росії, Китаю, Ірану, Північної Кореї, Білорусі та Азербайджану;

● розширення НАТО за рахунок вступу Японії, Австралії, Південної Кореї, Філіппін та будь-якої іншої демократичної країни, яка, як і Аргентина, висловить бажання до неї приєднатися.

Ще раз дякуємо Вам за ваше лідерство і просимо прийняти, пане Президенте, наші запевнення в найвищій до Вас повазі.

Перші підписанти

Дивіться англійську версію

Email to someoneShare on Facebook0Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0share on Tumblr

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *